Case

Falske fakturaer - en advarsel

  • Dato: 17.01.2022

  • Dato: 17.01.2022

Det er dessverre en rekke aktører som overvåker publisering av IP-rettigheter, og som sender ut falske fakturaer / tilbud forkledd som faktura

Disse "tilbudene" sendes direkte til søker, da disse aktørene håper at søkere med mindre erfaring med søknader om patent, varemerke eller design lar seg lure.

Disse tilbudene / fakturaene ser ofte veldig "offisielle" ut med logoer og/eller navn som likner på internasjonale IP-myndigheter. Felles for dem er at de tilbyr en registrering hos dem, eller en fornyelse av en slik registrering. Disse registreringene er totalt verdiløse, da det kun er registrering hos offisielle IP-myndigheter som har noen verdi. Likevel krever de typisk fra 1000 til 2000 €, £ eller $.

Kunder av Protector skal ikke motta faktura som angår IP-rettigheter som Protector håndterer fra andre enn Protector og CPA Global (for overvåkning og betaling av årsavgifter).

Vi får stadig inn spørsmål fra våre kunder om mottatte "fakturaer" er skal betales eller ikke. Nesten uten unntak er dette slike urettmessige fakturaer. Vi vil derfor be om at dere spør oss om IP-relaterte fakturaer der er i tvil om. Dette kan spare dere for betydelige beløp.

Den siste i rekken av denne type aktører er Levin Nyman & Partners. De sender ut misvisende brev der de tilbyr å fornye varemerket ditt for over 12 000 kroner, en sum som er langt høyere enn den offentlige avgiften til Patentstyret. Her kan du lese hva Patentstyret skriver om disse

WIPO har laget en oversikt over selskaper og fakturaer man skal se opp for. Patentstyret har også laget en god oversikt.